Architectenpunt

Inspiratie, Media, Retail

De nieuwe showroom van Faber haarden werd, samen met 19 andere interieurprojecten, geselecteerd voor de exclusieve editie van Architectenpunt 2021.

Onze opdracht voor dit project was om de passie en ervaring van Faber Haarden voor het creëren van vuur te benadrukken in een toonaangevende showroom. Om dealers en architecten te inspireren en hen de mogelijkheden en toepassingen van de haarden te laten zien.

De showroom in Heerenveen is het visitekaartje van het internationale bedrijf Glen Dimplex Benelux. De nieuwste producten van Faber Haarden en Glen Dimplex moesten hier een podium krijgen. Daarnaast moest de grote ruimte ook een fungeren als ontvangstruimte voor grote groepen en trainingen.

We starten in een compleet lege ruimte met een betonnen vloer en witte wanden. Door de showroom in te delen in blokken van ongeveer 10 x 10 meter konden we er verschillende functies aan toe kennen. Tevens hadden we te maken met het luxe Faber Haarden merk en het meer toegankelijke merk Glen Dimplex.

Door middel van de vloer is er verbinding gemaakt tussen het Faber en Dimplex gedeelte.  Door goed te kijken naar de uitstraling van de producten en de bedrijfsfilosofie van beide merken, zijn de toegepaste kleuren en materialen totaal verschillend. Zo hebben we voor de Europese dealers een beleving in de b2b showroom gecreëerd met een Wow effect.

Haarden worden steeds vaker toegepast in de zakelijke markt. Naast hotels en restaurants zijn ze ook goed toe te passen in de Retail. In de showroom zijn diverse mogelijkheden te zien om een haard toe te passen in de verschillende branches. Door de nieuwste ontwikkelingen is er geen rookkanaal meer nodig. 

Een haard binnen je bedrijf is een echte sfeermaker en omdat de haarden grotendeels elektrisch zijn, is de uitstoot bijna gereduceerd tot nul. Haarden vormen dus een duurzame oplossing voor sfeer die helemaal past bij deze tijd.

Voor meer foto’s van dit project; klik hier.
Nieuwsbrief ontvangen

Ik blijf graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van werken, leren en inspireren.