Interieurontwerp huisartsenpraktijk – Dokkum

Interieurontwerp huisartsenpraktijk

Interieurontwerp | Indelingsplan | Verlichtingsplan | Kleur- en materiaaladvies | Meubelplan | Styling | Projectbegeleiding & aankoop inrichting

Het huisartsen centrum is een maatschap van zes huisartsen die zorg verlenen aan patiënten in en rond Dokkum. In de avonden en weekenden is de Dokterswacht in een deel van de praktijk actief.

De wens
De huisartsen wilden graag een fris, eigentijds interieur. Ze wilden meer eenheid tussen de verschillende ruimtes in de praktijk. Hierbij was het belangrijk dat er sfeer, rust en meer warmte ontstond. Een plek waarbij zowel de patiënt en als de medewerkers zich prettig voelen..

De oplossing
In de gehele praktijk werd middels het toepassen van frisse kleuren en materialen een warm interieur gecreëerd. De wachtruimte oogt rustig en overzichtelijk door de grote treinbanken.  In combinatie met losse stoelen en twee tafels kan iedere patiënt de zitplek kiezen die hij/zij prettig vindt. Een afwijkend vloervlak onder de tafels geeft de indruk van een vloerkleed. Samen met de gordijnen zorgt dit voor een meer huiselijk sfeer.
De vergader- en lunchruimte kreeg een meer praktische en aantrekkelijker indeling. De akoestische panelen wand schermt de keuken van het vergaderdeel we pasten hier de treinbanken en lampen uit de wachtkamer toe voor meer eenheid.
Om de spreek- en behandelkamers meer sfeer te geven, kreeg iedere ruimte een gekleurde wand met een muurcirkel en bijpassende nieuwe stoelen.

Samenwerkingspartners
Verbouwing: Slagman
Installatiewerk: Pranger-Rosier
Schilderwerk: Mentor schilderwerken
Vloeren: Bron-Snijder Projectstoffering
Behang: Kobé
Keuken: Remmelt
Meubilair: Davant, Infiniti, Puik & FP collection
Verlichting: Wever & Ducre
Muurcirkels: Hip orgnl
Maatwerk: Steen interieurbouw

“Na 15 jaar bruintinten (met hier en daar wat appeltjesgroen), was het tijd voor een nieuwe look in ons huisartsencentrum. We wilden graag een fris en opgeruimd interieur waarin patiënten en medewerkers zich prettig voelen. Met deze opdracht ging de Binnenstudio aan de slag. En het eindresultaat mag er zijn! Frisse kleuren op de muren, groene planten in de spreekkamers en mooie, functionele meubelen. Het is een modern, fleurig en warm geheel geworden. Wij zijn er blij mee en ook onze patiënten reageren erg enthousiast op alle veranderingen.

Sietske Brouwer – Praktijkmanager

Benieuwd of de Binnenstudio wat voor jou kantoor kan betekenen?
Laten we dan een afspraak maken.