Interieurontwerp showroom haarden – Heerenveen

Interieurontwerp showroom haarden

Interieurontwerp, ontwerp inspiratiehuis, kleur & materialenplan, meubelplan, inkoop, styling.s
Opdracht in samenwerking met TopInterieurOntwerpers

Faber Haarden is al meer dan 175 jaar een producent van gashaarden. Dankzij vakmanschap, innovaties en passie zijn zij uitgegroeid tot dé expert in haarden.

De wens
De showroom van Faber Haarden in Heerenveen was dringend toe aan een metamorfose passend bij de huidige tijd. De presentatie van de prachtige elektrische haarden en de bedrijfsfilosofie moest je terugzien in de showroom. Onze opdracht voor dit project was om de passie en ervaring van Faber Haarden voor het creëren van vuur te benadrukken in een toonaangevende showroom. Om dealers en architecten te inspireren en hen de mogelijkheden en toepassingen van de haarden te laten zien.

De oplossing
Door de showroom (ca. 600 m2) in te delen in blokken konden we er verschillende functies aan toe kennen. Door middel van de vloer is er verbinding gemaakt tussen de merken Faber en Dimplex. Omdat we te maken hadden met het luxe Faber merk en het meer toegankelijke merk Glen Dimplex, is er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen. Ook kwam er in de showroom een inspiratie huis met een woonkamer, slaap- en badkamer, waar je de mogelijkheden en toepassingen van de haarden kunt zien. Zo hebben we voor de Europese dealers, een beleving in de b2b showroom gecreëerd, met een Wow effect!

Samenwerkingspartners
Vloer: IVC
Gordijnen: Kobe
Behang: Arte & Photowall
Inrichting: Zuiver, HK Living, 4×6 Sofa
Vloerkleden: Zuiver, Desso
Materiaal receptie: Consentino

“De uitdagingen waren niet gering: een inspirerende maar ook functionele totaalpresentatie van onze haarden, zichtbaar onderscheid tussen onze haardenmerken en een verbindende ruimte voor internationale meetings en presentaties.
In zulke gevallen zijn goede inleving én een sterke visie onmisbaar. De ontwerpers bleken in staat om onze wensen – zowel afzonderlijk als samen – op de juiste manier te kunnen vertalen.

Frank van Rooijen – Senior marketeer Glen Dimplex

Benieuwd of de Binnenstudio wat voor jou winkel of showroom kan betekenen?
Laten we dan een afspraak maken.