Een uitnodigende kantine inrichten

Inspiratie, Kantoor

Een uitnodigende, prettige kantine inrichten zorgt voor dé plek voor een ontspannende werkonderbreking. Een rustmoment tijdens het werk verhoogt de productiviteit na de (lunch)pauze. Een break nemen van de werkzaamheden is zowel goed voor het brein als voor het lichaam. Als werkgever is het dan ook belangrijk om het nemen van pauze te stimuleren. Hiermee draag je zorg voor jouw medewerker én voor jouw bedrijf. Lees hier wat werkt om een uitnodigende kantine in te richten.

Naast het gebruik van comfortabel en praktisch meubilair maak je de kantine uitnodigend door deze aan te kleden met prettige verlichting en huiselijke accessoires zoals mooie lampen, een vloerkleed en planten. De inrichting moet zeker passen bij de kernwaardes van jouw bedrijf. Denk hierbij dus na over wat je belangrijk vind als bedrijf en hoe kun je dat terug laten komen in het interieur.

Prettige wachtruimte inrichten

1. Creëer verschillende zitplekken

Om ervoor te zorgen dat jouw medewerker echt even tot rust komt en ontspant, is het van belang dat er verschillende soorten zitplekken in de kantine aanwezig zijn. Zo kan het personeel kiezen voor de plek die zij prettig vinden. De ene dag kan dat aan een hoge tafel met barkrukken zijn. De volgende keer aan een lage lange tafel. Loungestoelen of treinbanken doen het ook goed in een kantine. Door de kantine ander in te richten dan de inrichting van de werkplekken, kan de werknemer makkelijker afstand van zijn werkzaamheden nemen. Zo kunnen ze zich optimaal opladen voor de rest van hun werkdag.

2. Stimuleer communicatie en beweging

Wanneer de ruimte het toelaat is de toepassing van een spel in de kantine heel geschikt. Hiermee stimuleer je het personeel om in beweging te komen en de werkdruk te vergeten. Door samen een spel te spelen zoals bijvoorbeeld tafelvoetbal, tafeltennis of darten wordt de samenhorigheid en verbondenheid onder de werknemers vergroot. Tevens heeft het een positief effect op de vitaliteit en gezondheid van jouw medewerker.

3. Maak de kantine inrichting multifunctioneel

Wil je de kantine ook voor andere ontmoetingen gebruiken, zoals vrimibo’s, informeel overleg en feestjes, dan het belangrijk hier rekening mee te houden. Stapelbaar meubilair kan dan handig zijn. Ook meubilair op wielen en met meerdere functies kunnen dan een oplossing zijn. Hiermee zorg je ervoor dat jouw kantine uitnodigt tot ontspannen ontmoeten en inspirerende gesprekken.

4. Maak gebruik van kleur

Met de toepassing van kleur kun je veel effect creëren in jouw kantine. Helemaal wanneer je rekening houdt met de effecten van verschillende kleuren. Wat wil je uitstralen? En hoe wil je dat je medewerkers zich voelen? Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren die je gebruikt in de kantine passen bij wat je wilt uitstralen als bedrijf. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.

5. Zorg voor groen

Planten werken sfeer verhogend in een kantine. Je creëert hiermee op een makkelijke manier levendigheid en gezelligheid. Daarnaast zorgen planten voor een gezondere lucht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten de concentratie en productiviteit verhogen, werknemers minder stress ervaren en er minder ziekteverzuim is. Naast planten in potten kun je ook denken aan een levendige plantenwand of een muur vol groen. Deze toepassing van planten zorgt voor een akoestische demping en is gemakkelijk in onderhoud.

6. Bied een gezonde lunch aan

Indien de ruimte het toelaat kun je overwegen om ook gezonde en lekkere lunchen te serveren in de kantine. Het aanbieden van een gezonde lunch ontzorgt het personeel. Ook vergroot je hiermee de kans dat jouw werknemers in de kantine gaan lunchen en niet op hun werkplek blijven zitten. Zo wordt de lunch nog meer een moment om naar uit te kijken, te ontspannen en op te laden.

 Hulp nodig om een uitnodigende kantine in te richten?

De Binnenstudio speelt graag een rol bij het creëren en realiseren van de ideale pauze plek. Wij snappen dat hier heel wat bij komt kijken en denken graag met jou en jouw personeel mee.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Nieuwsbrief ontvangen

Ik blijf graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van werken, leren en inspireren.